Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssoppa Bolognese

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mättande och god soppa så här i januari. Lättlagad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1 liter vatten,lägg i buljongtärningarna. Skala och skär potatisen,morötterna i ca 1 cm stora bitar. Ansa purjolöken skär den i slantar. Grovhacka vitlöken.
  2. Lägg detta i grytan och låt det koka ca 10 min. Häll i makaronerna och de avrunna champinjonerna. Koka ytterliggare 10 minuter.
  3. Bryn under tiden färsen i en stekpanna. Strö över mjölet, häll i vattnet (2dl), chilisås och ketchup. Häll sedan över detta i grytan,lägg i kryddorna, salsan och låt det puttra 10 minuter.
  4. Grovhacka paprikan och lägg det överst tillsammans med persiljan som garnering innan severing. Servera tillsammans med baguetter och ett gott rödvin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.