Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssoppa med grönsaker

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Vill du ha soppan matigare, tillsätt mer potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll Milda i en kall stekpanna. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna slutat bubbla. Lägg i färsen och bryn under omrörning till en smulig massa.
  2. Skala och strimla moroten. Skala och tärna potatisen i cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken.
  3. Fräs morot, potatis och lök i resten av matfettet ett par minuter.
  4. Lägg den stekta färsen och grönsakerna i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, timjan, chilisås och cayennepeppar. Koka soppan ca 15 minuter.
  5. Klyfta under tiden tomaterna och ta bort kärnhusen, tillsätt dem i soppan och låt de koka med de sista fem minuterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.