Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta a´la Ankar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Festlig gryta med fläskkött och svamp. Enkelt att göra och mycket god. Grytan blir bara mustigare om den görs en dag innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök, tomatpuré, paprika pulver och buljongtärning. Koka under lock ca 40 min. Skala och skär lök, morötter i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 20 min tills rotfrukterna känns mjuka.
  2. Lägg ner de skivade champinjonerna i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.
  3. Servera med kokt potatis, gelé och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.