Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta från Mellanöstern

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Köttgryta från Mellanöstern

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt saffran, tomatpuré eller harissa, citronsaft, buljongtärning, salt och peppar. Häll över vatten så att det täcker och låt det hela sjuda tills köttet är nästan mjukt, 45-60 minuter.
  2. Lägg i aubergine och linser och koka tills linserna är kokta och köttet är mört, cirka 10 minuter. Rör ner persilja och strö på citronskal och paprika.
  3. Servera med bulgur, en klick matyoghurt och gärna bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.