Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med aprikos och vitlök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna gryta är en riktig höjdare! Låter konstigt ihop men blir en verklig hit. Originalreceptet är på älgkött men går att göra på nöt också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och bryn köttbitarna i en gryta i lite margarin. Hacka scharlottenlöken. Ta ur köttet och stek löken ihop med pressad vitlök. Slå tillbaka köttet i grytan ihop med aprikoserna, spadet, svamp, timjan, buljong och vatten.
  2. Låt allt koka i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört. Slå ev på mer vatten så det inte kokar torrt. Häll sen på grädden och låt koka ytterligare 5-10 minuter.
  3. Servera med kokt ris och en sallad. Ett fruktigt rött vin typ Beauiolais Royal passar bra till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tudse 3 januari 2010

    Serverade grytan som huvudrätt på nyårsafton. En hit! Men jag hittade inte aprikoser på burk, så jag tog persikor istället. Funkar bra det också.

  • MajaZoya 31 augusti 2010

    Hemma hos oss blev den ingen favorit men OK, tyckte den var ganska menlös i smaken. Gjorde den på älgkött men tycker inte det borde vara negativt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.