Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med glögg

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En mycket uppskattad gryta med mycket smak, hemma hos oss i alla fall :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Bryn köttbitarna och flytta över dem i stekgryta.
  2. 2. Häll glögg, soya, vatten och buljong över köttet och tillsätt kryddorna. Låt det koka tills köttet är mört.
  3. 3. Hacka lökarna och skiva chaminjonerna och bryn allt i matfett. Lägg ner det i grytan och låt koka med det sista 10 minuterna.
  4. 4. Rör mjölet med grädden och vispa ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche efter smak. Låt det koka i 5 minuter.
  5. Jag brukat servera grytan med pressad potatis, sallad och någon kokt grönsak samt gelé.
  6. Smaklig spis hälsar Marie

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.