Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med kastanjer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här värmande köttgrytan med kastanjer och lök är en typisk vinterrätt från det grekiska köket. En annorlunda och lättlagad rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa köttet och skär det i 3 cm tärningar. Skala lökarna och skiva dem i tunna ringar. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skala morötterna och skiva dem i tunna slantar.
  2. Smält smör i en stor gryta på ganska stark värme, lägg i köttet och bryn det runt om. Tillsätt lök, vitlök och morötter och fräs under omrörning. Salta och peppra och häll i buljong.
  3. Hetta upp och skumma av om det behövs. Lägg på lock och klåt sjuda sakta 60-75 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skär ett kryss i skalet på kastanjerna. Lägg dem i en ugnsfast form och rosta dem i ugnen cirka 30 minuter tills skalet öppnat sig ordentligt. Låt kastanjerna svalna något. Skala dem och vänd ner dem i grytan tillsammans med den torkade oreganon.
  5. Lägg på lock och låt puttra ytterligare 30 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Ta av oreganobladen från kvistarna och strö bladen över grytan precis innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.