En härlig mustig köttgryta som man börjar tillreda med att låta lök småputtra i fett som smält ur tärningar av rökt sidfläsk.
Instruktioner
- Klipp det rökta sidfläsket i små tärningar. Hetta upp dem i tjockbottnad kastrull.
- Skala och hacka löken, låt den fräsa mjuk och glansig med fläsket.
- Skär bort hinnor och senor från köttet, skär det i mindre bitar, skaka det i plastpåse med paprikapulver, salt och peppar.
- Flå och skär tomaterna i små bitar. Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan och skär den i strimlor. Vänd ner grönsaker och kött i kastrullen.
- Låt alltsammans puttra under omrörning tills köttet är mört. Beräkna ca 30 minuter.
- Rör ut maizena i grädden, slå den över och låt grädden hettas upp och tjockna under omrörning. Bjud rätten direkt ur kastrullen.
- Servera med ris eller äggnudlar.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar