Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med paprikastrimlor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig mustig köttgryta som man börjar tillreda med att låta lök småputtra i fett som smält ur tärningar av rökt sidfläsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp det rökta sidfläsket i små tärningar. Hetta upp dem i tjockbottnad kastrull.
  2. Skala och hacka löken, låt den fräsa mjuk och glansig med fläsket.
  3. Skär bort hinnor och senor från köttet, skär det i mindre bitar, skaka det i plastpåse med paprikapulver, salt och peppar.
  4. Flå och skär tomaterna i små bitar. Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan och skär den i strimlor. Vänd ner grönsaker och kött i kastrullen.
  5. Låt alltsammans puttra under omrörning tills köttet är mört. Beräkna ca 30 minuter.
  6. Rör ut maizena i grädden, slå den över och låt grädden hettas upp och tjockna under omrörning. Bjud rätten direkt ur kastrullen.
  7. Servera med ris eller äggnudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.