- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jättegod och lättlagad gryta.
Instruktioner
- Tärna köttet och fräs det runt om direkt i grytan. Skala undertiden morötter, rödbetor och lök. Tärna morötterna och rödbetorna och dela löken i klyftor. Lägg ner i grytan och låt fräsa några minuter.
- Slå på buljongen och lägg i lagerblad.
- Låt småputtra ca 2 timmar eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris, kokt potatis, couscous, bulgur, quinoa eller likande och en sallad.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott för den som gillar rödbetor. Jag gjorde en redning av mjöl och vatten som jag rörde i grytan när den hade kokat klart för att få den lite simmigare. Att tänka på för ovana kockar är att inte dela rotfrukterna för smått eftersom koktiden är lång och då riskerar rotfrukterna bli mosiga.