Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med selleri och parmesancréme

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mustig gryta som serveras med en supergod parmesancréme. Köttgrytan blir bara godare om den lagas dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och ½ tsk peppar.
  2. Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek selleri, lök och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och socker. Lägg nästan allt fräs i grytan, spara lite till garnering.
  3. Hacka ½ kruka timjan och blanda ner i grytan. Häll över vin, vatten och soja. Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar. Blanda ner haricots verts i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Blanda créme fraiche, riven parmesan och hackad timjan. Salta och peppra.
  5. Hacka ½ kruka timjan och blanda med det sparade sellerifräset. Strö över grytan.
  6. Servera grytan ed parmesancréme och ett färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.