Mustig gryta som serveras med en supergod parmesancréme. Köttgrytan blir bara godare om den lagas dagen innan den ska serveras.
Instruktioner
- Putsa och skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och ½ tsk peppar.
- Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek selleri, lök och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och socker. Lägg nästan allt fräs i grytan, spara lite till garnering.
- Hacka ½ kruka timjan och blanda ner i grytan. Häll över vin, vatten och soja. Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar. Blanda ner haricots verts i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
- Blanda créme fraiche, riven parmesan och hackad timjan. Salta och peppra.
- Hacka ½ kruka timjan och blanda med det sparade sellerifräset. Strö över grytan.
- Servera grytan ed parmesancréme och ett färskt bröd.
Publicerat den
4 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar