Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med syltlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Gott med syltlök i grytan. Jag varierar med olika sorters kött. Ibland tar jag högrev, ibland lamm. Morötter och palsternacka är gott i. Dessa låter jag inte koka med utan kokar klart i egen kastrull och blandar i på slutet. Jag tycker att "allt" smakar morot om den är med från början.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela köttet i bitar ca 4x4 cm och bryn i smör.
  2. Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma.
  3. Hacka löken och bryn försiktigt så att den bara blir lite mjuk. Lägg i grytan.
  4. Finhacka vitlök och lägg i grytan.
  5. Krydda
  6. Koka kött och lök till köttet är färdigt, 1-1½ timme.
  7. Skala och slanta morötter och palsternacka och koka tills du tycker att dom är lagom mjuka. Ca 10 minuter.
  8. Häll av vattnet på grönsakerna och lägg grönsakerna i grytan.
  9. Lägg i syltlöken i grytan (ta bara löken, inte inläggningsvätskan)
  10. Låt det koka upp och bli genomvarmt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ros 26 januari 2010

    Tack för tipset med syltlök i köttgrytan Den kommer jag att göra fler gånger En klar 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.