Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Familjens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

1. Börja med att göra pajdegen som du sedan ställer i kylskåpet under tiden dom du gör fyllningen. 2. Skär köttet i bitar 1,5x1,5 cm. 3. Hacka löken 4. Smält smör i en kastrull och bryn köttet och löken tillsammans i några minuter. 5. Häll i champinjonerna, tomatpurén, senapen, sojan och grädden. Salta och peppra efter behag. Låt koka i cirka 20 minuter. 6. Häll köttröran i en smord form med höga kanter. 7. Kavla degen och lägg den sedan som ett täcke över köttröran. Nagga degen med en gaffel och pensla den med ägg. 8. Grädda i 225 grader tills degen fått en fin gyllenbrun färg (ca 20-30 minuter). 9. servera tillsammans med grönsallad och rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.