Vi har bytt ut det traditionella fläsket mot skinka som får sällskap av fin svamp. Du kan också fylla rulladerna med grönsaker.
Instruktioner
- Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint. Fräs svampen på svag värme och låt all vätska dunsta bort. Tillsätt persilja, vitlök, citronsaft och den strimlade skinkan.
- Torka av rulladerna. Lägg lite svampfyllning på rulladen. Rulla samman. Vik in längsgående sidor och rulla ihop köttet från kortsidan. Fäst med tandpetare, steknålar eller knyt om med snöre.
- Krydda runt om med salt och peppar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn rulladerna snabbt runt om. Låt efterkoka 45-60 minuter tills köttet känns mört. Späd efter hand med buljong och vin. Tillsätt slutligen crème fraiche och låt koka samman med stekskyn. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera med kokt potatis.
Publicerat den
23 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar