Den här persiska vegetariska varianten på köttbullar fylls med torkad frukt och nötter.
Instruktioner
- Koka bulgurn enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Tomatsås:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den glansig i 2 msk olja ca 3 minuter i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter.Låt tomatpurén fräsa med 1 minut. Tillsätt krossad tomat, vatten, fond och rivet citronskal.
Koka upp och låt koka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj linserna och mixa dem med stavmixer.
Hacka persiljan,koriandern och pistagenötterna.
- Blanda linser, bulgur, ägg, ströbröd, hälften av pistagenötterna, persilja, koriander, mynta, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt smeten stå i 10 minuter.
- Grovhacka tranbären eller aprikoserna. Dela smeten i 12 delar.
Forma varje del till en platta i handen, fyll med lite tranbär eller aprikoser och pistagenötter, forma till en boll.
- Lägg försiktigt ner bollarna i tomatsåsen. Låt sjuda på svag värme i 20-25 minuter.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gillade det här även om jag hade lite svårt för konsistensen första tuggan .-P Kommer göra det fler gånger :-)