Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kofte med frukt och nötter i tomatsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här persiska vegetariska varianten på köttbullar fylls med torkad frukt och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den glansig i 2 msk olja ca 3 minuter i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter.Låt tomatpurén fräsa med 1 minut. Tillsätt krossad tomat, vatten, fond och rivet citronskal. Koka upp och låt koka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj linserna och mixa dem med stavmixer. Hacka persiljan,koriandern och pistagenötterna.
  4. Blanda linser, bulgur, ägg, ströbröd, hälften av pistagenötterna, persilja, koriander, mynta, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt smeten stå i 10 minuter.
  5. Grovhacka tranbären eller aprikoserna. Dela smeten i 12 delar. Forma varje del till en platta i handen, fyll med lite tranbär eller aprikoser och pistagenötter, forma till en boll.
  6. Lägg försiktigt ner bollarna i tomatsåsen. Låt sjuda på svag värme i 20-25 minuter.
  7. Lägg upp och garnera med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lollo7 11 september 2010

    Jag gillade det här även om jag hade lite svårt för konsistensen första tuggan .-P Kommer göra det fler gånger :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.