Spjället kokas dagen innan i en lag smaksatt med äppeljuice, rökextrakt och goda kryddor
Instruktioner
- Spola spjället under varmvattenkranen.
- Koka upp alla övriga ingredienser i en vid gryta eller traktörpanna. Lägg ner spjället med köttsidan ner och koka sakta under lock ca 30 min.
- Vänd på spjället och koka sakta ytterligare 30 min. Ta upp spjället och låt det kallna. Sila buljongen, kyl och frys in - bra att ha nästa kok.
- Blanda ingredienserna till glacen i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud ett par minuter. Smaka av, den ska vara ordentligt kryddig. Om inte sätt till mer tabasco. Kyl såsen.
- Hit kan allt förberedas någon dag i förväg och förvars i kylen.
- Skär spjället i ribbor. Pensla det runt om med glacen. Grilla 4-5 min på varje sida och pensla ytterligare ett par gånger under grillning.
- Servera med potatissallad och sallad
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar