Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koka kräftor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Kokta kräftor kan djupfrysas i sin lag.

Ingredienser

Instruktioner

Kontrollera att alla kräftor är levande.Skölj dem noga i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter innan kräftorna läggs i.Lägg ner 5-6 kräftor åt gången i den häftigt kokande lagen. Koka sedan kräftorna ca 10 minuter från det att vattnet på nytt kokar upp. Låt dem snabbt kallna i spadet.Ta bort gamla dillkronor och lägg i färska. Se till att lagen täcker alla kräftor och låt dra ca 1 dygn på kall plats.Servera kräftorna upplagda på fat med färska dillkronor. Kräftorna kan eventuellt först avlivas i stormkokande vatten innan de kokas i lagen. Lägg i 5-6 kräftor åt gången och koka en dryg minut. Om man först avlivar kräftorna behöver de koka 6-7 minuter i lagen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annica@akommunikation.se 29 augusti 2008

    Receptet stämmer väl med hur jag gör så jag provar att lägga upp en bild.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.