Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos - Äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min favorit

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skala, dela och kärna ur äpplena. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite citronsaft. 3. Grädda äpplena något under mitten i ugnen tills de mjuknat lite, 10–12 min. Är äpplena väl mogna och mjuka kan kortare tid räcka. 4. Smält under tiden matfettet i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser till fyllningen. Sjud allt under omrörning på ganska svag värme, 2–3 min. 5. Fyll kokossmeten i äppelhalvorna. Fortsätt grädda dem tills de är mjuka och har fin färg, 6–8 min. Servera äpplena lite ljumma. Den som är förtjust i vaniljsås, kan bjuda det till, istället för glass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.