Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och blåbärskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Kokosen, som strös i formen, blir lätt rostad i ugnen och ger kakan extra mycket kokossmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i äggen, ett i taget, och sedan smör, citronskal och citronsaft, kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över blåbär och socker.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den lossas från kanten och får kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladcookie 27 september 2008

    Jättegod kaka. Påminner lite om kokostoppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.