Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och chokladrulle med limekräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

15 min + 5 min i ugn Rulltårtan kan bakas flera veckor innan festen och frysas in. Variera smaken på fyllningen med andra citrusfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 250°. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med kokosen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten. 3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under en bakduk. 4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt lime- skal och limesaft. Färga krämen svagt grön med hushållsfärg. 5. Bred krämen på kakan och rulla ihop hårt. Förvara kakan kallt till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.