Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosäppelpaj

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kombinationen äpple och kokos är jättegod i denna paj.

Ingredienser

Instruktioner

Nyp ihop smör och mjöl till degen. Arbeta hastigt ihop den med vattnet. Låt den ligga i kylen i en timme. Ta fram en pajform, 25 cm i diameter. Kavla ut degen och klä formen. Tryck till runt kanterna och nagga bottnen. Förgrädda pajen i 200 grader ca 10 minuter. Skala och kärna ur äpplena under tiden. Skär dem i tunna klyftor och lägg klyftorna i pajskalet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kokos och mjöl. Bred ut smeten över äpplena i formen och höj värmen till 225 grader. Grädda tills pajen fått fin färg och äpplena blivit mjuka, 20-25 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.