Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosblondies

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En aning klibbiga och ganska sega är dessa blondies, fullmatade av kokos samt både mörk och vit choklad. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Strö ut kokosflingorna på ugnsplåt och rosta dem i den varma ugnen i ca 5 minuter, rör om ganska ofta. De ska bli ljus gyllene. Ta plåten ur ugnen och låt svalna. Låt ugnen stå på.
  2. Smält smöret i en kastrull över låg värme. Dra kastrullen från värmen och rör ner sockret med träsked.
  3. Vispa ner äggen lite i taget, därefter vaniljextraktet. Sikta mjöl och bakpulver över blandningen och rör ner det. Arbeta till sist ner kokosflngorna och både den vita och den mörka hackade chokladen.
  4. När allting är ordentligt blandat skedas smeten över i en 20x25 cm stor förberedd form och ytan slätas till.
  5. Grädda i förvärm ugn i 20-25 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
  6. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.