En aning klibbiga och ganska sega är dessa blondies, fullmatade av kokos samt både mörk och vit choklad. Mums!
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader. Strö ut kokosflingorna på ugnsplåt och rosta dem i den varma ugnen i ca 5 minuter, rör om ganska ofta. De ska bli ljus gyllene. Ta plåten ur ugnen och låt svalna. Låt ugnen stå på.
- Smält smöret i en kastrull över låg värme. Dra kastrullen från värmen och rör ner sockret med träsked.
- Vispa ner äggen lite i taget, därefter vaniljextraktet. Sikta mjöl och bakpulver över blandningen och rör ner det. Arbeta till sist ner kokosflngorna och både den vita och den mörka hackade chokladen.
- När allting är ordentligt blandat skedas smeten över i en 20x25 cm stor förberedd form och ytan slätas till.
- Grädda i förvärm ugn i 20-25 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
- Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.
Publicerat den
12 april 2008
Skriv kommentar