Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosbollar

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Gott och Glutenfritt och någonting att längta efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.Tillsätt detta till sockerblandningen. 2) Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 min. till en pösig smet. 3) Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm. 4) Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel. 5) Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim. Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom. 6) Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper. 7) Förvara dem svalt.
  2. De går alldeles utmärkt att frysa in kokosbollarna. Lägg smör-bakplåtspapper emellan dem så går det lätt att ta fram en och en.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • gillab 18 augusti 2008

    tusen tack för receptet och jätte goda

  • veronicka_83 7 september 2009

    Tusen tusen tack. Bakade ofta kokosbollar när jag var liten. Har sökt receptet i flera år, så nu blir det att baka Kokosbollar.

  • jimboz 5 februari 2010

    Får man inte reumatism i händerna om man vispar smeten i 30 min ? Stämmer det verkligen ?

  • MrsC 5 februari 2010

    Det stämmer: Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 min. till en pösig smet. Hälsningar MrsC :-)

  • CiinaC 20 december 2010

    Dessa kokosbitar är värda varenda sekund av vispande! Jag är lyrisk -, att det kunde bli sååå försvinnande gott av så lite?? I princip vispat socker bara. Soffan nästa - dax för nästa laddning medan tv.n får bli sällskap., Pröva dessa om ni inte vill missa en smakupplevelse som ni aldrig glömmer! Mumms, va gott (Tar nog en bredare form, och gör dom lägre denna gången, så blir dom kanske lite lättare att hantera när dom vänds i kakaokokosen. Kan man förresten ha kakao el oboy i smeten tror du, el. det kanske inte blandas riktigt? Önskar en lika God(!) Jul och fortsättning som min kan bli nu..*Ler* / Ciina

  • Loulou3 10 januari 2011

    TACK MrsC!!!!! Du anar inte hur tacksam jag är för ditt recept! För en sådan resultat som det blev, kunde jag vispa ännu längre! Jag blev bara lite orolig eftersom gelatinpulvret löste sig inte riktigt bra i det heta vattnet. Jag vet inte vad detta berodde på. Sedan, efter att jag hade vispat färdigt, hade lite gelatin fastnat på visparna. Resultatet blev ändå fantastisk! Redan nu kan jag säga att ditt recept kommer att "resa" till utlandet. Jag ska baka dessa chokladbollar för min syster som älskar kokkosbollar, men tyvärr kan inte hitta dem där hon bor! Tack en gång till och... bara 5 för betyg räcker inte till!

  • jenniebl 13 oktober 2011

    Verkligen helt ljuvliga. Super bra recept. =) tusen tack =)

  • ronjanissen@live.se 17 oktober 2011

    Hur mycket av allt skall man ha då? Fattar noll

  • redheart95 11 mars 2012

    Måste man ha gelatinpulver i elr kan man ta något annat? =)

  • MrsC 11 mars 2012

    Jag har bara använt pulver till mina kokosbollar så jag kan inte uttala mig om något annat!! Lycka till & Hälsningar Pia :-)

  • Lilleby 26 maj 2012

    Dessa var jätte goda, super goda.

  • mkml 30 augusti 2012

    Sjukt goda.....helt klart att de kommer göras till jul.

  • Annrh 3 september 2012

    Stå kallt i två timmar. Är det i kylen eller i frysen?

  • Annrh 3 september 2012

    När det står att de ska stå kallt i två timmar, är det i frysen då?

  • MrsC 3 september 2012

    De ska stå kallt i 2 timmar i kyskåpet - sedan skär du dem i lagom stora bitar. Vill du därefter frysa in dem - går det alldeles utmärkt! Lycka till :-)

  • Cassiopeya 11 februari 2013

    Har dessa i kylen för stelning nu. Ska bli smarrigt att smaka sen!

  • Annrh 14 april 2013

    Dessa är supergoda, ska baka nya igen idag! Jag hade inte betygsatt dem innan, de får en 5:a av mig :)

  • KochinaW 19 november 2015

    Super gott har gjort det flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.