- Serverar: 20 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Gott och Glutenfritt och någonting att längta efter!
Instruktioner
- 1) Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.Tillsätt detta till sockerblandningen.
2) Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 min. till en pösig smet.
3) Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt.
Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm.
4) Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel.
5) Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim.
Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
6) Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper.
7) Förvara dem svalt.
- De går alldeles utmärkt att frysa in kokosbollarna. Lägg smör-bakplåtspapper emellan dem så går det lätt att ta fram en och en.
Publicerat den
14 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
tusen tack för receptet och jätte goda
Tusen tusen tack. Bakade ofta kokosbollar när jag var liten. Har sökt receptet i flera år, så nu blir det att baka Kokosbollar.
Får man inte reumatism i händerna om man vispar smeten i 30 min ? Stämmer det verkligen ?
Det stämmer: Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 min. till en pösig smet. Hälsningar MrsC :-)
Dessa kokosbitar är värda varenda sekund av vispande! Jag är lyrisk -, att det kunde bli sååå försvinnande gott av så lite?? I princip vispat socker bara. Soffan nästa - dax för nästa laddning medan tv.n får bli sällskap., Pröva dessa om ni inte vill missa en smakupplevelse som ni aldrig glömmer! Mumms, va gott (Tar nog en bredare form, och gör dom lägre denna gången, så blir dom kanske lite lättare att hantera när dom vänds i kakaokokosen. Kan man förresten ha kakao el oboy i smeten tror du, el. det kanske inte blandas riktigt? Önskar en lika God(!) Jul och fortsättning som min kan bli nu..*Ler* / Ciina
TACK MrsC!!!!! Du anar inte hur tacksam jag är för ditt recept! För en sådan resultat som det blev, kunde jag vispa ännu längre! Jag blev bara lite orolig eftersom gelatinpulvret löste sig inte riktigt bra i det heta vattnet. Jag vet inte vad detta berodde på. Sedan, efter att jag hade vispat färdigt, hade lite gelatin fastnat på visparna. Resultatet blev ändå fantastisk! Redan nu kan jag säga att ditt recept kommer att "resa" till utlandet. Jag ska baka dessa chokladbollar för min syster som älskar kokkosbollar, men tyvärr kan inte hitta dem där hon bor! Tack en gång till och... bara 5 för betyg räcker inte till!
Verkligen helt ljuvliga. Super bra recept. =) tusen tack =)
Hur mycket av allt skall man ha då? Fattar noll
Måste man ha gelatinpulver i elr kan man ta något annat? =)
Jag har bara använt pulver till mina kokosbollar så jag kan inte uttala mig om något annat!! Lycka till & Hälsningar Pia :-)
Dessa var jätte goda, super goda.
Sjukt goda.....helt klart att de kommer göras till jul.
Stå kallt i två timmar. Är det i kylen eller i frysen?
När det står att de ska stå kallt i två timmar, är det i frysen då?
De ska stå kallt i 2 timmar i kyskåpet - sedan skär du dem i lagom stora bitar. Vill du därefter frysa in dem - går det alldeles utmärkt! Lycka till :-)
Har dessa i kylen för stelning nu. Ska bli smarrigt att smaka sen!
Dessa är supergoda, ska baka nya igen idag! Jag hade inte betygsatt dem innan, de får en 5:a av mig :)
Super gott har gjort det flera gånger.