Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosbottnar med nypongrädde, glutenfri

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bottnarna kan gräddas 1-2 dagar i förväg och blir då lite mjuksega.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera två rundlar med hjälp av en blyertspenna och en tallrik med diametern 20–22 cm.
  3. Vispa samman äggen med sockret, precis bara så att ingredienserna blandar sig. Rör i fettet och kokosflingorna och låt smeten svälla i 10 minuter.
  4. Bred ut smeten i rundlarna och grädda bottnarna till lagom färg i 10–12 minuter. Låt dem svalna.
  5. Vispa grädden, blanda den med purén men spara 1 1/2 msk till att garnera med. Lägg samman bottnarna och garnera som du ser på bilden. Den färdiga tårtan förvaras i kylskåp och behöver alltså inte läggas samman i sista minuten. Den kan även frysas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmormor 6 april 2013

    Nej, det här var inga bottnar som jag kommer att göra igen. Såg fram emot att de skulle bli lite mjuksega men det blev de inte. Sorry!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.