Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosbrownie med chokladtopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här kakan förenar den goda smaken av kokos och choklad till en riktigt bra efterrätt eller kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Browniebotten: Klä en ugnsform (ca 20*25 cm) med bakplåtspapper, smörj pappret med lite av smöret. Vispa ägg och socker pösigt blanda sedan i det smälta smöret, blanda de torra varorna ordentligt och rör ned dem i äggblandningen.
  2. Slå upp smeten i formen och grädda i 200 graders ugn 8-10 minuter, kontrollera med sticka kakan ska vara lite kladdig i mitten. Kyl ned.
  3. Boutny: Blanda kokos och vatten, låt ”dra” i fem minuter. Rör sedan ihop alla ingredienserna.
  4. Chokladsås: Koka upp grädden och slå över chokladen, rör om till all choklad är smält.
  5. Tryck ut kokostoppingen över den kalla brownien. Sätt in i kylen 15 minuter skär sedan upp i rutor och servera med chokladsåsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Evelina-Ingrid 9 maj 2009

    Ville gora kakan men har ingen vag! Hur mycket ar 240 g strösocker 120 g vetemjöl i dl?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.