Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosbullar i långpanna

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lättbakade och jättegoda brytbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jäst i en degbunke och lös upp det i fingervarm mjölk. Tillsätt ägg och vispa lätt så att de går sönder. Tillsätt rumsvarmt smör, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk i bunken i 30 minuter.
  2. Gör fyllningen: Vispa äggvitor + salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och vispa tills smeten är kritvit och blank. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör till sist ner kokosen.
  3. Arbeta hastigt ihop degen och ta en tredjedel av degen, kavla ut och täck botten på en långpanna. Bred hälften av fyllningen på degplattan.
  4. Kavla ut resten av degen och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i 40 bitar. Lägg bitarna ovanpå degplattan.
  5. Låt jäsa under bakduk i 15-20 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader.
  6. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.