Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosglass

 
Skriv ut

Den här glassen är bland det godaste jag ätit, görs lätt med glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i mjöl och salt.
  2. Värm mjölken i en kastrull tills den sjuder. Tillsätt äggsmeten under vispning och sjud tills krämen tjocknar något. Se till att det inte kokar.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner koksflingorna. Låt krämen svalna. Blanda i grädde och vaniljsocker.
  4. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var 20:e minut under 3-4 timmar.
  5. Eller: Låt krämen stå övertäck i kylskåp i några timmar för att kallna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.