Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosknyten med daim

(1 kommentar)  
Kokosknyten med daim Kokosknyten med daim Kokosknyten med daim
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Underbart goda, de har en strykande åtgång Här har den bakre raden glasyr, de andra är utan glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken, som bör vara rumsvarm. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt sockret och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt vetemjölet och arbeta samma till en slät deg.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär form ca: 40x32 cm. Sporra upp i fyrkantiga bitar 8x8 cm.
  4. Fyllning: Hacka daimen. Blanda samman matfettet, kokosflingorna, strösockret och citronskalet til en slät massa. Vänd ner daimhacket.
  5. Lägg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp härnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
  6. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca: 30 minuter.
  7. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg, grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
  8. Blanda florsockret och vatten till en glasyr och glasera de kalla bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindanemon 24 april 2008

    Ska degen bara jäsa en gång?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.