Underbart goda, de har en strykande åtgång
Här har den bakre raden glasyr, de andra är utan glasyr.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken, som bör vara rumsvarm. Rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt sockret och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt vetemjölet och arbeta samma till en slät deg.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär form ca: 40x32 cm. Sporra upp i fyrkantiga bitar 8x8 cm.
- Fyllning:
Hacka daimen. Blanda samman matfettet, kokosflingorna, strösockret och citronskalet til en slät massa. Vänd ner daimhacket.
- Lägg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp härnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
- Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca: 30 minuter.
- Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg, grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
- Blanda florsockret och vatten till en glasyr och glasera de kalla bullarna.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska degen bara jäsa en gång?