Jag har inte provat dem själv men tycker det låter spännande.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen är upplöst.
- Tillsätt sockrt och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt mjölet och arbeta till en slät deg.
- . Stjälp upp degen och kavla ut den till en rektangulär form ca 40 x 32cm. Sporra upp i fyrkantiga bitar.
- Fyllningen blandas ihop
- LÄgg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp hörnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
- Sätt ugnen på 250 grader, låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek ca 30min.
- Penska med ägg grädda ca 7-8min.
- Blanda florsocker, finrivet citronskal och citronsaft till glasyr och glasera de kalla bullarna
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa var inte så smaskiga som det låter, tyvärr! Glasyren skär sej i smak mot fyllningen, så ta ngt annat än citron är mitt förslag.
Jag har bakat några gånger av dessa, och tyckte de var jättegoda, så också de andra som ätit dem :)