Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Funkar även med fisk OBS!!! Klia dig inte i ögonen efter du har delat chilifrukten. Tvätta dig med diskmedel så får du bort det mesta av chilifrukten. Det som bränner i chilifrukten är fettlösligt så det försvinner när du tvättar dig, men jag skulle ändå inte klia mig i ögonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten.
  3. Skala och finhacka ingefäran
  4. Fräs kycklingen i lite smör så att den tar lite färg i ca 4 min och tillsätt löken, paprikan och chilifrukten och låt den fräsa med i några minuter.
  5. Tillsätt ingefäran, citronsaft, sambal oleken och smulad grönsaksbuljong. Häll på kokosmjölken och koka upp.
  6. Låt allt sjuda på svag värme under lock i 5-7 minuter tills kycklingen är klar. Smaksätt med salt.
  7. Servera med kokt ris och ev. en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.