Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskyckling från Kenya

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den är gräddig len och precis lagom stark. Och kyckling i kombination med kokos kan nästan inte misslyckas. Prova så får du se!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver:kniv, skärbräda, måttsats, vitlökspress,stor stekpanna med höga kanter och lock, liten stekpanna, stekspade,skål.
  2. 1.Tvätta citronen i varmt vatten och torka den. Dela löken och ta bort det yttersta pappriga skalet. Hacka löken i så små bitar du kan. 2. Skär längs med chilifrukten så den öppnar sig. Det gäller att vara försiktig för chilipeppar är väldigt stark och den gör ont att få i ögonen eller på läppen. Det är de små fröna som är starkast, så om man försöker att inte ta i dom klarar man sig. Sätt ena handen i en plastpåse(om du inte har plasthandskar hemma asså) Ta bort de vita fröna med fingrarna i plastpåsen. Lägg dom direkt i papperskorgen. Vänd försiktigt av plastpåsen och släng den. 3. Häll olja i den stora stekpannan och sätt den på medelsvag värme. När oljan blivit varm, lägg i kycklingbitarna och stek dem i 3 minuter på varje sida de ska inte bli genomstekta. Lägg dem åt sidan i en skål. 4. Lägg i en ny matsked olja i stekpannan och lägg i lökhacket och pressa i vitlöksklyftan. Stek i 3-4 minuter eller tills löken är mjuk och genomskinlig. 5. Lägg i ingefära, curry, salt och socker och rör om. Riv sedan ner citronskal. Lägg i tomatpuré och kokosmjölk. Rör om ordentligt så att allt blandas. Lägg i kycklingen. Lägg på locket och låt grytan koka i 30 minuter. Den ska bara bubbla lite annars är den för varm. 6. Lägg under tiden den rivna kokosen i den mindre stekpannan, (utan smör eller olja!) . Sätt den på medelstark värme och rör om hela tiden, när kokosen blivit lite ljusbrun är den klar. Ställ åt sidan. 7. Lägg upp kycklingen, strö över den rivna kokosen och servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Helena1989 6 maj 2008

    Ofantligt gott. Bra recept!

  • erkablix 12 december 2009

    Fantastiskt gott - har man inte chilifrukt går en tesked sambal oelek också bra. Och om man använder röd thai-curry och lite citrongräs så blir det vips en thai-rätt. Då struntar jag i de rostade kokosflingorna.

  • trondheimspi 22 februari 2011

    Dette var kjempegodt. Og veldig enkelt å lage. 2 personer spiste opp alt og kunne sikkert fått ned litt mer, så lag litt ekstra!

  • Totta190 24 april 2011

    Jag hade ingen chili hemma så jag tog sambal oelek i stället. Lätt, snabbt och ffa jättegott!!

  • gertluddpowwel 10 februari 2013

    Mumsig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.