Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart god och lättlagad thai-rätt! Näringsvärde per portion Kcal 300 = kJ 1258 Fett 20g Protein 26g Kolhydrater 4g Fibrer 1g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala schalottenlök och vitlök och hacka fint. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och dela kycklingklubborna vid leden i 2 bitar, lägg sedan i kycklingen i pannan och bryn på båda sidor i 3-5min. Ta upp från pannan med hålslev och ställ åt sidan!
  2. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefäran och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min.
  3. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmeladen. Rör om ordentligt och tillsätt sedan fisksås och citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, krydda med salt och svartpeppar. Låt sjuda utan lock tills kycklingen är mör och genomstekt, 20–30 min.
  4. Skölj och ansa pak choyen. Skär det gröna i breda strimlor och stjälkarna i smala. Hetta upp 0,5 dl hönsbuljong i en wok eller stekpanna. Tillsätt pak choy och fräs under omrörning tills den mjuknar, 3–4 min. Krydda med svartpeppar.
  5. Garnera kycklingen med hackat apelsinskal och servera med sås och pak choy. Jasminris eller basmatiris är gott till, speciellt till den goda såsen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.