- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart god och lättlagad thai-rätt!
Näringsvärde per portion
Kcal 300 = kJ 1258
Fett 20g
Protein 26g
Kolhydrater 4g
Fibrer 1g
Instruktioner
- Skala schalottenlök och vitlök och hacka fint. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och dela kycklingklubborna vid leden i 2 bitar, lägg sedan i kycklingen i pannan och bryn på båda sidor i 3-5min. Ta upp från pannan med hålslev och ställ åt sidan!
- Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefäran och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min.
- Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmeladen. Rör om ordentligt och tillsätt sedan fisksås och citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, krydda med salt och svartpeppar. Låt sjuda utan lock tills kycklingen är mör och genomstekt, 20–30 min.
- Skölj och ansa pak choyen. Skär det gröna i breda strimlor och stjälkarna i smala. Hetta upp 0,5 dl hönsbuljong i en wok eller stekpanna. Tillsätt pak choy och fräs under omrörning tills den mjuknar, 3–4 min. Krydda med svartpeppar.
- Garnera kycklingen med hackat apelsinskal och servera med sås och pak choy. Jasminris eller basmatiris är gott till, speciellt till den goda såsen!
Publicerat den
12 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar