Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoslängd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt den fingervarmt mjölken och rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter socker, salt och ägg. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Skär av ca en fjärdedels bit och dela denna i fyra lika stora bitar. Kavla ut den större degbiten och lägg den i bottnen på en avlång smord bakform ( pajform) ca 13 x 36 cm. Rulla ut de fyra mindre bitar till tunna längder och sno dem samman två och två. Lägg snoddarna runt kanten likt en ram och nyp samman dem i skarvarna. Ställ brödet att jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Medan brödet jäser, mät upp alla ingredienserna till fyllningen utom kokosflingorna i en kastrull. Sjud upp under omrörning och ta därefter kastrullen från värmen. Blanda ner kokosflingorna. Pensla den snodda kanten med lätt uppvispat ägg och klicka ut kokosmeten jämnt mitt på vetelängden. Grädda därefter brödet i 18-20 minuter. Lossa brödet ur formen då det kallnat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.