Sega maränger, varm, lite bitter chokladsås och frisk vacker frukt blir en god avslutning. Flagad kokos, som ibland kallas kokoschips, finns i hälsokostaffären.
Instruktioner
- Maränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret, ättikssprit och vispa ca 1 minut. Tillsätt resten av sockret och vispa tills smeten är glansig och vit. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.
- Klicka ut smeten till tio stora klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över sockret.
- Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar på eftervärme i minst 2 timmar eller över natten.
- Chokladsås: Smält chokladen över vattenbad. Rör i vattnet till lagom konsistens.
- Skär upp frukten. Servera med maränger och varm chokladsås.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar