Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmaräng med mörk chokladsås och exotisk frukt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sega maränger, varm, lite bitter chokladsås och frisk vacker frukt blir en god avslutning. Flagad kokos, som ibland kallas kokoschips, finns i hälsokostaffären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret, ättikssprit och vispa ca 1 minut. Tillsätt resten av sockret och vispa tills smeten är glansig och vit. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.
  2. Klicka ut smeten till tio stora klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över sockret.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar på eftervärme i minst 2 timmar eller över natten.
  4. Chokladsås: Smält chokladen över vattenbad. Rör i vattnet till lagom konsistens.
  5. Skär upp frukten. Servera med maränger och varm chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.