Solgul passionscurd och röda smultron gör desserten med kokosmaräng och vaniljglass extra inbjudande.
Maränger och curd kan förberedas dagen före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Blanda äggvitor och socker i en bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till 55 grader under vispning.
Ta bunken från vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat. Vänd i hälften av kokosen.
- Klicka ut smeten med två skedar till 10 maränger på en plåts med bakplåtspapper. Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme, marängerna ska vara lite sega i mitten. Låt kallna på plåten.
- Halvera och gröp ur passionsfrukten, spara lite av kärnorna.
Blanda fruktköttet, citronskal och citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
- Vispa ihop ägg och äggulor och blanda ner i kastrullen.
Sjud tills det tjocknar under omrörning.
Sila curden och tillsätt de sparade kärnorna.
- Servera marängerna med passionscurd, vaniljglass och smultron.
Publicerat den
16 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar