Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmjölksgryta med linser, lime och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har du svårt att få i dig dina fem grönsaker och frukter per dag? En portion av denna gryta motsvarar 40% av dagsbehovet. Att den är enkel att göra och gjord på billiga ingredienser gör ju inte saken sämre. Har blivit en riktig favorit hemma - till och med hos den köttälskande sambon! Jag brukar servera äggnudlar till, men det går såklart bra med till exempel annan, äggfri pasta eller ris till om man vill ha en helvegansk rätt. Det är även gott att i stället servera tjocka skivor bröd till, att "suga upp" grytan med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka gul lök och vitlök fint och skär äpplet i ganska små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull och fräs lök och vitlök till det blivit glansigt. Häll i äppelbitarna, kokosmjölken och grönsaksbuljongen, rör om och låt koka i 5 minuter. Häll sedan i linserna i grytan. Tillsätt därefter krossade tomater och fryst spenat. Låt koka så att det puttrar i ca 10 minuter.
  2. Koka under tiden nudlar, ris eller vad du vill servera till. Skala och riv ingefära och limeskal och lägg i grytan tillsammans med sambal oelek. Smaka av med salt och svartpeppar. Pressa limesaft över grytan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.