Prova dessa muffinsen i sommar när körsbären är som bäst!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Placera 12 pappersformar i en muffinspanna fördjupningar. Om du inte har en muffinspanna så använd 12 dubbla pappersformar i stället. Skär de glaserade körsbären i små bitar.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret, kokosflingorna och de finhackade, glaserade körsbären.
- Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan kokosmjölken, det smälta och avsvalnade smöret och vaniljextraktet. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
- Fördela smeten i pappersformarna. Lägg ett färskt körsbär på varje muffins. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
- Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min. Tag sedan upp dem försiktigt med hjälp av en matsked. Servera dem varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.
Publicerat den
3 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter väldigt gott!:) Det ska jag nog testa någon gång!:)