Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmuffins med körsbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Prova dessa muffinsen i sommar när körsbären är som bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera 12 pappersformar i en muffinspanna fördjupningar. Om du inte har en muffinspanna så använd 12 dubbla pappersformar i stället. Skär de glaserade körsbären i små bitar.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret, kokosflingorna och de finhackade, glaserade körsbären.
  3. Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan kokosmjölken, det smälta och avsvalnade smöret och vaniljextraktet. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
  4. Fördela smeten i pappersformarna. Lägg ett färskt körsbär på varje muffins. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
  5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min. Tag sedan upp dem försiktigt med hjälp av en matsked. Servera dem varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kromolitzz 3 mars 2011

    Det låter väldigt gott!:) Det ska jag nog testa någon gång!:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.