Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmums

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Längtar du efter något gott är de här mumsbitarna perfekta! Du behöver elvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör gelantinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.
  2. 2. Vispa allt tillsammans med elvisp ca 30 min till en pösig smet.
  3. 3. Blanda samman kokosflingaorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på en botten av en långpanna, (20X 30 cm)
  4. 4. Häll i smeten. Strö över ett lager strössel.
  5. 5. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom. Lägg mumsbitarna på ett galler eller på bakplåtspapper. Förvara dem svalt.
  6. TIPS: Kokosmumsen går utmärkt att frysa in!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sunrose 14 juli 2009

    Hej. Letat detta recept länge..Glad att jag hittat det..Ska göra mums mums till helgen.. Tack för att du lagt in det här. Mvh L

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.