- Serverar: 20 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Längtar du efter något gott är de här mumsbitarna perfekta!
Du behöver elvisp.
Instruktioner
- 1. Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör gelantinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.
- 2. Vispa allt tillsammans med elvisp ca 30 min till en pösig smet.
- 3. Blanda samman kokosflingaorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på en botten av en långpanna, (20X 30 cm)
- 4. Häll i smeten. Strö över ett lager strössel.
- 5. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom. Lägg mumsbitarna på ett galler eller på bakplåtspapper. Förvara dem svalt.
- TIPS:
Kokosmumsen går utmärkt att frysa in!
Publicerat den
8 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Letat detta recept länge..Glad att jag hittat det..Ska göra mums mums till helgen.. Tack för att du lagt in det här. Mvh L