Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmums (glutenfria)

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Smaskigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en skål. Rör ut gelatinpulvret med hett vatten. Tillsätt detta till sockerblandningen. Vispa alltsammans med elvisp ca 30 min till en pösig smet. Blanda samman kokosflingorna med kakaon. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på botten av en långpanna, 20 x 30 cm. Häll i smeten. Strö över ett lager med kokosblandning. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar. Doppa sedan snittytorna i resten av kokosblandningen, tills bitarna är täckta runtom. Lägg mumsbitarna på galler, eller på bakplåtspapper. Förvara dem svalt.
  2. Tips: Mumsbitarna går utmärkt att frysa. Styckfrys dem innan de förpackas så kan du lätt plocka fram dem en och en.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.