Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospaj med choklad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god och lite annorlunda paj gjord på kokosmjölk. Tog receptet från Martha Stewart, men är lite modifierat och förenklat av mig. Kokosflarnen går att lämna bort om man vill. Den tar sin tid men värd att pröva!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret, blanda i mjölet och sockret, till sist vattnet. Blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i dm. Pensla med ett lätt vispat ägg, och nagga med gaffel. Grädda i ugnen i 15 - 20 min. Låt svalna.
  3. Vispa ihop kokosmjölk, stärkelse, salt och socker i en kastrull. Låt sjuda i 3-4 minuter, men koka inte.
  4. Vispa äggulorna lätt. Blanda i lite av kokosmjölkblandningen, vispa sen i resten.
  5. Koka upp mjölkblandningen, under konstant omrörning, och ta bort från plattan när de första bubblorna dyker upp. Låt svalna i 30 min.
  6. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna en aning. Pensla sedan pajskalet med chokladen.
  7. Fyll pajskalet med den svala kokosmjölkkrämen. Täck med plastfolie och låt stå svalt i 3 h. Garnera med vispad grädde, riven choklad och ev. kokosflarn.
  8. Kokosflarnen gör du så här:
  9. Borra hål i kokosnöten genom att slå en spik genom två av de tre hålen i ena ändan av kokosnöten. Häll ut kokossaften. Värm ugnen till 175 grader. "Grädda" nöten i ugnen i ca 30 min. Låt kallna. Linda kokosnöten i en handduk. Slå på nöten på samma ställe med en hammare tills den spricker i bitar. Skala bort den bruna skalet från kokosköttet med en potatisskalare, och använd den sen till att göra långa flarn av kokosen. Lägg flarnen på en bakplåt med bakplåtspapper på, sen in i ugnen i 160 grader. Rör om ibland och ta ut dem när de är gyllenbruna, efter ca 10 min. Låt svalna)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.