Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospaj med fruktsallad och hallonmaräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här pajen har allt! Krämig, fruktig, knaprig och med en sötsyrlig hallonmaräng på toppen. Bäst är att fylla pajskalet med kokosfyllningen dagen innan, så är det bara att toppa med fruktsallad och maräng när gästerna är på plats. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pajdeg: Nyp ihop vetemjöl, socker och smör till en grynig massa. Du kan även ta hjälp av en matberedare. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter eller tills det börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Kokosfyllning: Rör ihop socker och majsstärkelse i en kastrull. Vispa ner lite mjölk och kokosmjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Låt koka upp under omrörning och vispa runt tills allt tjocknar till en härlig kräm. Ta kastrullen från plattan och vispa ner vaniljsockret. Skrapa ner allt i pajskalet och låt svalna helt i kylskåpet.
  4. Fruktsallad: Tärna allt i lika stora bitar och blanda med limesaft. Sprid ut över kokosfyllningen.
  5. Hallonmaräng: Vispa 1 dl socker, citronsaft och kikärtsspad till ett fluffigt skum. Du behöver en elvisp till det här. Vispa sedan ner 1 dl socker till och fortsätt vispa tills du har en fast, blank maräng. Tina hallonen och mosa sönder tillsammans med resterande dl socker. Vänd ner försiktigt i marängsmeten med hjälp av en slickepott.
  6. Klicka ut marängen över pajen och bränn av med hjälp av en gasbrännare precis innan servering. Går även bra att bränna av i ugnen i 250 grader grill några sekunder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.