Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospaj med grillade inkokta päron

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

När du grillat färdigt huvudrätten, använd glöden till att tillaga efterrätten på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen. Koka rödvin, socker och kryddor. Lägg i päronen och sjud dem under lock i 10 minuter.Lägg päronen i en rengjord burk och häll på lagen. Sätt på locket och låt päronen svalna i lagen.
  2. Finfördela smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform, 20 cm i diameter, med pajdege och nagga botten med en gaffel. Sätt in i frysen 1 timme.
  3. Sätt under tiden ugnen på 200°. Sänk ugnsvärmen, direkt före gräddningen till 175°. Grädda pajskalet direkt ifrån frysen ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos, sirap och smält smör till kokosfyllningen. Lägg fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Ta upp päronen ur lagen och dela dem på mitten.
  5. Lägg päronhalvorna på medelvarm glöd på grillen. Grilla några minuter på ena sidan så att de får ett fint mönster och blir ljumma. Lägg päronhalvorna på pajen och servera med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.