Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospaj med nötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är en paj för alla nötälskare. Sprött pajskal med kokos i och rikligt med hela nötkärnor i fyllningen. Vad kan väl mer locka en riktig "gottegris"?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
  2. Blanda mjöl, kokos, socker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen i matfettet. Arbeta sedan snabbt samman allt till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt formen stå i kylen medan fyllningen görs.
  4. Gör fyllningen: Rosta nötkärnor och valnötter i en torr, het stekpanna. Skaka pannan under tiden så inte nötterna bränns vid.
  5. Lägg nötterna i en ren kökshandduk. Gnugga bort det mesta av skalet.
  6. Blanda matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills allt har blandat sig. Tillsätt de rostade nötterna.
  7. Häll nötfyllningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Låt pajen svalna i formen. Lossa pajen försiktigt. Låt den kallna på ett serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.