Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospannacotta med citrusmarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en både söt och syrlig dessert som är perfekt om du vill förbereda i god tid innan gästerna anländer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
  2. Koka upp socker, kokosmjölk, grädde och citronsaft i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Låt svalna.
  3. Häll upp pannacottan i glas, ca 1 dl i varje. Ställ dem för att stelna i kylen i minst 4 timmar.
  4. Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda jordgubbar, lime- och citronsaft samt socker. Låt det dra i ca 20 minuter. Häll av vätskan från jordgubbarna.
  5. Toppa pannacottan med de citrusmarinerade jordgubbarna och riv lite citrusskal och limeskal över precis före serveringen. Garnera eventuellt med lite hyvlad kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.