En super dessert nu under sommaren. Eller frys in rabarber och ha det i vinter
Instruktioner
- Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna så att den blir en aning gulbrun. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst, vispa grädden. Vänd ihop äggvispet med grädden och kokoskrämen, blanda i den rostade kokosen. Klä en 1˛-liters brödform med fuktad plastfilm, häll i smeten och vik över plastfilmen. Ställ i frysen, helst över natten men minst 4 timmar.
- Rabarber Ansa, skala och skär rabarberna i bitar. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna ner i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt vatten och socker. Koka upp och låt koka sakta i 2 minuter. Lägg i rabarberna och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna före servering.
Ställ parfaiten i kylen 45 minuter före servering.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar