Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosparfait med vaniljkokta rabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En super dessert nu under sommaren. Eller frys in rabarber och ha det i vinter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna så att den blir en aning gulbrun. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst, vispa grädden. Vänd ihop äggvispet med grädden och kokoskrämen, blanda i den rostade kokosen. Klä en 1˛-liters brödform med fuktad plastfilm, häll i smeten och vik över plastfilmen. Ställ i frysen, helst över natten men minst 4 timmar.
  2. Rabarber Ansa, skala och skär rabarberna i bitar. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna ner i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt vatten och socker. Koka upp och låt koka sakta i 2 minuter. Lägg i rabarberna och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna före servering. Ställ parfaiten i kylen 45 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.