Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokospralin (laktosfri)

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Recept för er som älskar kokos och choklad men inte tåler laktos. Gott till kaffet. Påminner om Bounty choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kokosflingor och palmsocker. Smält Cocosa och häll i kokosmjölk och havregrädde. Värmes tills det är fingervarmt. Häll Cocosa/mjölkblandningen över kokosflingor/socker blandningen. Rör om noga. Ställs i kylskåpet i minst 1 timme. Forma massan till önskad form. Jag använder en tesked och rullar avlånga "pölser" i handen i storlek med en pralin. Lägg på ett fat med bakplåtspapper. Ställ fatet i frysen i ca 15-20 minuter.
  2. Toppingen. Smält choklad och cocosa i vattenbad. Blanda i agavesirapen. Doppa kokos "pölserna" i chokladen. Lägg dem tillbaka på fatet och låt chokladen stelna i frysen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.