- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Säger bara himmelskt god!
Instruktioner
- Smält smöret, låt svalna. Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform (lös botten) 28 cm i diameter. Smörj med lite av smöret. Bröa med lite av kokosen.
Blanda citronriv och smör.
Blanda kokos, mjöl, bakpulver och ingefära i en annan bunke.
Vispa ägg och socker poröst, blanda i det avsvalnade smöret.
Rör ner kokosblandningen i äggsmeten, låt dra i
10 minuter.
Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Kolla med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt stå ett par minuter innan den stjälps upp på fat att svalna.
Skiva rabarbern halvcentimeter tunt. Olja en liten ugnsform och varva rabarbern med sockret. Låt smälta i 225 grader varm ugn i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Så långt kan förberedas 1-2 dagar i förväg. Förvara kakan lufttätt och rabarbern täckt i kyl.
- Vid servering, blanda vispgrädden med lemon curd, ha i en tredjedel av rabarbern och rör runt. Bred smeten över kakan och lägg resterande rabarber ovanpå.
Publicerat den
22 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar