Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosroti

 
Skriv ut

Detta sötaktiga tunnbröd är det perfekta tillbehöret till riktigt starka rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 12 roti 4-6 personer
  2. Blanda mjöl, salt och kokos i en stor skål. Arbeta in tillräckligt med vatten så att en mjuk och smidig deg bildas. Stjälp upp degen på en lätt mjölad bakyta och knåda i 5 minuter.
  3. Dela degen i 12 lika stora bitar, rulla dem till bollar och tryck sedan ut dem till rundlar med ca 7 cm diameter. Lägg var rundel mellan ett par bitar plastfolie eller två ark bakplåtspapper och kavla ut dem till 2 mm tjocka roti.
  4. Värm ugnen till 150 grader och hetta upp en stekpanna över hög värme. Ta bort folien eller bakplåtspappret frrån en roti när pannan är riktigt het och grädda 1 minut på var sida till dess att brödet fått färg. Lyft rotin ur pannan och lägg dem i en ugnsfast form. Håll varmt medan resten av bröden gräddas och ända fram till servering. Smält smöret och pensla på bröden före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.