Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosrutor med blåbär

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Blåbär går alltid hem, god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, kokos och bakpulver. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölblandningen och rör till sist i mjölken. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna ca 25x35 cm. Grädda (175 grader) i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Lägg på blåbären otinade och grädda ytterligare ca 25 minuter. Låt kakan svalna något och skär sedan upp i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • guardianlinda 25 februari 2008

    Jag gjorde denna kakan igår, den första gräddningstiden måste vara MAX 10 min. annars hinner kakan bli för fast och bären ligger kvar uppe på, när andra gräddninen görs! Den är nog perfekt som tårtbotten, men inte som småkaka att bara mumsa på/Linda

  • lennali 25 februari 2008

    Jag bakade kakan i kväll och den blev perfekt (se ny bild) och följde receptet med tider och allt. Linda hade du för stor form, det ska vara en liten form.

  • charlieomascot 19 februari 2009

    har bakat denna kaka 2 grr idag då första blev grymt misslyckad. När även sats nr 2 blev det också så gav jag upp. Blåbären smälter ju aldrig in i kakan hur jag än gör...men annars var den god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.