Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosrutor med lemon curd

 
Skriv ut

En kokosdoftande kaka toppas med sötsyrlig lemon curd och vackert rosa granatäpplekärnor. Kakan är godast samma dag som den bakas, men smeten kan förberedas dagen innan och förvaras i en bunke eller påse i kylen. Du kan också frysa kakan oglaserad. Blir ca 30 små rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Klä en ugnsform, cirka 22 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron.
  4. Rör ihop äggen med sockret.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Vispa även ner det smälta smöret och kokosflingorna och häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
  7. Lossa kakan ur formen, rör lemon curden mjuk och bred den över kakan. Skär kakan i små rutor. Dela granatäpplet på mitten, bryt upp det och pilla ut kärnorna. Dekorera kakan med kärnorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.