Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Glutenfri tårta

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ned i smeten. Grädda i smord och bröad, rund, vid form i 200 graders ungsvärme i ca 30 min. Skjälp upp tårtbotten på ett fat när den svalnat. Tillred en tjock vaniljkräm som får kallna om den är varm. Strö kokosflingor över chokladbotten och bred sedan ut vaniljkrämen. Vispa grädden och täck hela tårtan. Rör ihop chokladmoussen med lite mindre mjölk än vad som anges. Spritsa ut mousse eller chokladsås ovanpå grädden i önskat mönster. Strö till sist över resterande kokosflingor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.